بازار سنتی گیلان

بازار سنتی گیلان یکی از جذابیت های شهرهای شمالی است که برای گردشگران چه داخلی چه خارجی نیز جالب توجه است. در بازارهای محلی اغلب محصولاتی ارائه می شود که ساخته دست خود مردم است و به همین دلیل نام محلی را با خود دارد. در این بازارها خوراکی و سبزیجات و ماهی وظروف سنتی گیلان عرضه می شود و ترکیب رنگ زیبا و متنوع اجناس در کنار رفتار گرم و صمیمی مردم محلی انسان را به وجد می آورد.

بازارهای سنتی گیلان از جمله معروف‌ترین بازار های محلی در گیلان هستند که در ادامه مقاله آن‌ها را بررسی خواهیم کرد. بازارهای محلی گیلان که به‌عنوان بازارهای هفتگی گیلان نیز نامیده می‌شوند به ‌طور مرتب و پیوسته  در شهرهای بزرگ و کوچک و حتی روستاهای بزرگ و مهم گیلان برای مدت طولانی ایجاد شده‌اند . با انواع محصولات کشاورزی و صنعتی و با توجه به فصول مختلف سال پر می شوند

بازارهای محلی استان گیلان

بازارهای هفتگی گیلان

بازار روز گیلان که به عنوان بازار سنتی گیلان یا بازار هفتگی گیلان هم شناخته می‌شود، از بازارهای پرطرفدار در بین خود گیلانی‌ها و مهمانان سفر به شمال است. این بازارهای محلی از قدیم همراه همیشگی خطه شمال کشور بوده و تاثیر زیادی در رونق اقتصاد محلی آن دارد.  به دو دلیل :

۱-چون قیمت محصولات در این بازارهای هفتگی به نسبت ارزان‌تر از مغازه‌هاست

۲-قرار گرفتن دست‌فروشان محلی کنار یکدیگر نوعی رقابت سالم را به وجود می‌آورد.

این بازارهای هفتگی با فرهنگ و زندگی مردم گیلان گره خورده و بهترین مکان برای تعامل با افراد محلی و لمس زندگی مردم این خطه در مسیر گردش در گیلان است. حتی اگر قصد خرید هم ندارید، چرخی در بازار سنتی گیلان بزنید و خودتان را در بین شلوغی و سرو صدا و آواز محلی دست‌فروش‌ها غرق کنید و از تلفیق این همه رنگ و عطر غرق لذت شوید.

البته هنگام رفتن به این بازارها یادتان باشد که حتما دوربین و یا گوشی موبایل خود را برای عکاسی آماده کنید. چون منظره‌ی جذاب و رنگارنگ این بازارها شما را به عکاسی و ثبت این تصاویر بکر وسوسه خواهد کرد.

برای گشت و گذار حسابی در شهرهای شمالی و لذت بردن از همهجاذبه‌های گیلان به چند روز اقامت در این استان سرسبز نیاز دارید، برای اجاره یا خرید ویلا در شمال  و اقامتی جذاب می توانید روی ما حساب کنید!

 

موقعیت مکانی بازارهای سنتی گیلان

زمان و مکان همه‌ی این بازارهای هفتگی بسته به عوامل مختلف و در سال‌های مختلف ممکن است تغییر کند و به روز یا مکانی دیگر منتقل شود. معمولا یک روز در هفته در مناطق مختلف گیلان بازار روز برگزار می‌شود و سعی شده در مناطق همجوار در برگزاری این بازارها تداخل زمانی به وجود نیاید.

شنبه بازار بندر انزلی

هفتاد سال است که در روزهای شنبه، بازار محلی و سنتی در بندر انزلی برپا می‌شود. قبلا شنبه بازار انزلی در خیابان میرزا کوچک خان جنگلی برپا می‌شد اما مدتی است که این بازار در پارکینگی بزرگ در خیابان نواب صفوی برپا می‌شود. این بازار جذاب با وجود انواع محصولات تر و تازه از سبزی و میوه و صیفی جات گرفته تا مرغ و ماهی، ترشی و سیر و زیتون محلی، عطر بوی دلچسبی راه می‌اندازد. خرید در این بازار مواد غذایی مرغوب و محلی را نصیب شما می‌کند و ضمن اینکه گشت و گذار در میان بساط دستفروش‌های باصفای گیلک خالی از لطف نیست.

 

بازار سنتی گیلان

یکشنبه بازار خمام 

در بازار روز خمام انواع سبزی محلی و محصولات دامی، برنج توسط دست فروشان بساط و فروخته می‌شود. با رسیدن فصل برداشت برنج، خرید و فروش برنج در یکشنبه بازار خمام افزایش می‌یابد.  در یکشنبه بازار رودسر طیف وسیعی از محصولات از میوه و برنج و چای گرفته تا محصولات محلی و گردو و فندوق و حتی پوشاک و لوازم منزل هم پیدا خواهید کرد. بازار هفتگی صومعه سرا یکی از بازارهای هفتگی پررونق و شلوغ گیلان است که در آن زنان روستایی انواع محصولات محلی خود مثل سبزی تازه، فرآورده‌های دامی و مرغ و تخم مرغ محلی را برای فروش عرضه می‌کنند.

برخی دیگر از شهرهای گیلان که در آن‌ها یکشنبه بازار برگزار می‌شود، می‌توان به کوچصفهان، چوبر، لولمان، منجیل و گشت رودخان فومن اشاره کرد

دوشنبه بازار آستانه اشرفیه

بازار هفتگی آستانه اشرفیه در روزهای دوشنبه و پنجشنبه هر هفته در خیابان اصلی این شهر برپا می‌شود. برنج و بادام زمینی را باید محصول اصلی این بازار روز دانست که می‌توانند بخش مهمی از سبد سوغاتی‌تان را تشکیل دهند.علاوه بر آن‌ها انواع صنایع دستی و محصولات حصیری، محصولات محلی و تازه هم در این بازار روز به فروش می‌رسد.

اگر گذرتان به شهرستان رودسر و شهر رحیم آباد افتاد، حتما چرخی در بازار خوش حس و حال و رنگارنگ آن بزنید. در این بازار روز انواع میوه و سبزیجات و ماهی آن هم از نوع تازه و محلی یافت می‌شود. از دیگر شهرهایی که دوشنبه بازار در آن‌ها برپا می‌شود شهر شفت است که در آن زنان و مردان دست فروش انواع محصولات محلی مثل میوه، پنیر محلی و سبزیجات برای فروش می آورند  حتی مرغ و اردک محلی و حتی پوشاک هم یافت می‌شود.

دوشنبه بازار گیلان در شهرهای دیگری مثل سنگر، سیاهکل، خشکبیجار، شلمان، ضیابر، کپورچال، کومله و لیسار هم برگزار می‌شود.

 

بازار سنتی گیلان

سه شنبه بازار فومن

سه شنبه بازار فومن هر هفته در کمربندی این شهر برپا می‌شود و لهجه شیرین فروشنده‌ها در کنار انواع و اقسام محصولات محلی و رنگارنگ خاطره‌ای متفاوت از سفر به شمال برایتان رقم می‌زند. در سه شنبه بازار فومن برنج، چای، عسل، صنایع سفالی و حصیری، میوه و سبزیجات تازه یافت می‌شود. سه شنبه بازار گیلان در شهرهای دیگری مثل املش، پره‌سر، پاشاکی، دهکا و چهارده (آستانه)، دیلمان، رودبنه، لفمجان و لشت نشا هم برگزار می‌شود.

چهارشنبه بازار چابکسر

بازار خوش آب و رنگ چابکسر یکی دیگر از بازارهای هفتگی گیلان است که در روزهای چهارشنبه برپا می‌شود. در این بازار روز انواع محصولات محلی، مرکبات، سبزیجات، مایه تازه، چای و فرآوده‌های لبنی را می‌توانید تهیه کنید.

اگر در سفر به شمال گذرتان به رضوانشهر افتاد و طرفدار محصولات محلی هم هستید، حتما طوری برنامه‌ریزی کنید که به چهارشنبه بازار آن برسید. در این بازار روز همه چیز پیدا می‌شود مثل زیتون و روغن زیتون و چای،میوه و سبزیجات تازه و محلی که اکثرا محصول باغ کشاورزان هستند.

در جای جای این بازار زنان و مردان روستایی مشغول پخت نان محلی هستند که عطر و طعم ویژه‌ای به خریدتان می‌بخشد. در شهرهای دیگری مثل جیرده، چوکام، حسن‌رود، حویق، رستم‌آباد، کیاشهر، رودبنه، کوچصفهان، لنگرود، لولمان و واجارگاه هم چهارشنبه بازار برپا می‌شود

پنجشنبه بازار تالش

چیزی که پنجشنبه بازار تالش را دوست داشتنی‌تر می‌کند، حضور آدم‌های محلی با زبان‌ها و لهجه‌های مختلف ترکی، تالشی و گیلکی و البته تنوع بالا محصولات مختلف در این بازار روز است. پنجشنبه بازار تالش در حاشیه رودخانه این شهر برپا می‌شود و در آن می‌توانید انواع مرکبات و سبزی و محصولات تازه محلی را خریداری کنید.

در سفر به شرق گیلان و شهر کلاچای حتی اگر قصد خرید ندارید، چرخی در پنجشنبه بازار این شهر بزنید چون قطعا با دیدن محصولات تازه و محلی روحیه خواهید گرفت. در بساط دست فروشان خوش لهجه این بازار هفتگی همه چیز پیدا می‌شود، مثل مرکبات و سبزی و موادغذایی دیگر گرفته تا لباس و لوازم خانه. پنجشنبه بازار کلاچای در خیابان مطهری این شهر برپا می‌شود.

از دیگر شهرهایی که پنجشنبه بازار در آن‌ها برپا می‌شود باید به آستانه اشرفیه، رودبار، زیباکنار، شاندرمن، سیاهکل، هشتپر و خشکبیجار اشاره کرد.

 

بازار سنتی گیلان

جمعه بازار لنگرود

جمعه بازار لنگرود اندکی با بازار روز شنبه و چهارشنبه این شهر فرق می‌کند. هر جمعه این بازار میزبان بساط دست‌فروشان مختلف می‌شود.  علاوه بر مواد غذایی، میوه و سبزی انواع پوشاک هم به فروش می رسد . لوازم بهداشتی و لوازم منزل و صنایع دستی هم در بینشان دیده می‌شود. جمعه بازار لنگرود در بلوار شهدای گمنام و در نزدیکی پارک بازار این شهر برپا می‌شود و افراد زیادی از شهرهای اطراف را به خود جذب می‌کند.

در شاندرمن که حدود ۵۰ کیلومتر با شهر رشت فاصله دارد هر آخر هفته، جمعه بازار برپا می‌شود که می‌توانید از آن محصولات متنوعی تهیه کنید. ماهی و سبزی تازه، صنایع دستی ، تخم مرغ محلی  از اقلامی است که با بهترین کیفیت و قیمت عرضه می شود.

بازار روز رشت چه روزی برگزار می‌شود؟

جالب است بدانید که شهر رشت، بازاری تحت عنوان بازار روز که در یک روز مشخص برپا شود ندارد، اما بازار محلی رشت که بسیار هم معروف و پرطرفدار است همه روز هفته در انتظار شماست.

در سفر به رشت گردش در بازار بزرگ سنتی رشت را از دست ندهید. اینجا رنگ و بوی میوه‌ و سبزی‌های تازه‌ای که از باغ چیده شده، محصولات محلی، بوی تند ماهی‌های تازه صید شده و آوازهای گیلکی مغازه‌دارها و دست‌فروش‌ها، باهم در می‌آمیزد و شما را به سمت خودش جذب می‌کند.

در این بازار محلی انواع صنایع دستی گیلان مثل گمج و وسایل حصیری و سوغات رشت هم پیدا می‌شود. بازار رشت ماجراهای بسیاری را از سر گذرانده است. چه آن زمان که لشکریان کریم‌خان زند بازار را به آتش کشیدند و چه آن‌جا که سربازان آغامحمدخان قاجار غارتش کردند، همچنان با لبخند استوار و پابرجا مانده است. بازار رشت ۱۴ کاروانسرا دارد که توسط راسته‌های مختلف بهم مرتبط شده‌اند.

کاروانسراهایی که یادگاری از دوران قاجاریه و پهلوی هستند و آن زمان که بازار برای خود کانون بازرگانی بودند را به یادتان می‌آورد. بازار رشت یکی از بهترین مکان‌های رشت برای کسب روزی حلال و پاتوق دوست داشتنی برای گردشگران در تمام زمان‌ها بوده است.

اگر به استان گیلان سفر کنید، توصیه می‌کنیم که از بازارهای محلی گیلان دیدن‌کنید تا انواع محصولات و صنایع‌دستی مردم گیلان را در این بازارها ببینید. هر روز هفته یک بازار محلی در یکی از شهرهای استان گیلان وجود دارد و شما می‌توانید به بازارهای هفتگی بروید و از حضور در این بازارهای محلی جذاب لذت ببرید.

 

چه زمانی به رشت بازار برویم؟

بهترین زمان برای سفر به رشت، همیشه است! این شهر زیبا که در هر زمان و هر فصل زیباترین شمایل را دارد همیشه قابل تماشا و دیدنی است و تقریباً هیچ فصلی سفر به آن سخت نمی‌شود . البته نکته‌ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که برای جنگل‌گردی تنها فصل بهار و تابستان و احتمالاً اوایل پاییز است که مناسب خواهد بود. زیرا در زمستان بارندگی زیاد و روزها کوتاه و ماندن در جنگل بسیار سخت می‌شود.

اما برای گشت‌وگذار در شهر رشت همه‌ی فصل‌ها مناسبند، زیرا در باران خیابان‌های دلنشین این شهر جلا می‌گیرند و در پاییز و برگ‌ریزانش غوغای زیبایی در شهر بپا می‌شود و در بهار نیز تمام طبیعت این شهر به شکوفه می‌نشیند.

بازار رشت نیز در همه‌ی فصل‌ها پرشوروشوق و تماشایی است و در هر زمان می‌شود به این بازار سر زد البته اردیبهشت بهترین زمان برای سفر به رشت و بازدید از رشت بازار است. اگر به این فکر میکنید که بهترین زمان خرید ویلا یا آپارتمان برای اقامت در گیلان چه فصلی است پیشنهاد میکنم حتما نگاهی به این مطلب بیندازید.

 

بازار سنتی گیلان

نتیجه گیری

ما در این مقاله سعی کردیم بازارهای سنتی گیلان را به طور کامل معرف کنیم، تا شما بدانید در چه روزی و در چه شهری میتوانید گردش و خرید خوبی داشته باشید . اما چرخیدن در بازارهای هفتگی گیلان حتی اگر قصد خرید هم نداشته باشید، شما را هیجان‌زده می‌کند و لبریز از شوق و حس زندگی می‌شوید.

در انتها متوجه می شویم که بازار روز گیلان که در شهرهای مختلف این استان برپا می شود، بهترین مکان برای تعامل با افراد محلی و لمس زندگی مردم این خطه است.برای دیدن نمونه ملکهای جذاب برای خرید در خطه شمال به صفحه ما مراجعه کنید.



نظرات کاربران

لطفا دیدگاه خود را درباره این نوشته برای ما ارسال کنید


بروز رسانی در ۱۴۰۲/۱۲/۱۰